Upgrading to High Seas Problems...

Bug reports and feature requests. New features can only be added to the current development version. Bug-fixes may be back-ported.

Current release: 099 / Current development: 100
Post Reply
Harley
Forum Regular
Posts: 314
Joined: Sat Mar 18, 2006 1:41 am
Location: Germany

Upgrading to High Seas Problems...

Post by Harley » Sun Jun 05, 2016 4:49 am

Hi everyone!
I started some days ago to upgrade my own server and UO files to new expansion.
Today I converted Britannia realm, multies, landtiles & tiles files with:
At uoconvert.cfg
ClientOptions
{
UseNewHSAFormat 1
}
At pol.cfg
# MaxTileID: accepted values are
# For clients older than Stygian Abyss Expansion <0x3FFF>
# For Stygian Abyss Clients <0x7FFF>
# For High Seas Adventures clients <0xFFFF>
# Default <0x3FFF>
MaxTileID=0xFFFF

# MaxObjtype
# Can be any value between 0x20000 and 0xFFFFFFFF Default is 0xFFFFFFFF
MaxObjtype=0xFFFFFFFF
At uoclient.cfg
Listener None
{
Port 5003
Encryption none
AOSResistances 0
}
And used new client 7.0.10.3 for my server.

Every thing were ok. I entered the game, used items and etc.
But! There are one problem (like I founded it) with houses and boats!
HighSeas1.png
I'm very need your help! It's only happened when I use my new tiledata.mul file with full SA and HS expansions.
When I tried to use old tiledata.mul only to MaxTileID=0x7FFF at pol.cfg - all were right.
With best regards!

Harley
Forum Regular
Posts: 314
Joined: Sat Mar 18, 2006 1:41 am
Location: Germany

Re: Upgrading to High Seas Problems...

Post by Harley » Tue Jun 07, 2016 10:17 am

So, no one knows how to solve that problem?

Harley
Forum Regular
Posts: 314
Joined: Sat Mar 18, 2006 1:41 am
Location: Germany

Re: Upgrading to High Seas Problems...

Post by Harley » Mon Jun 13, 2016 5:38 am

Hey, guys! I still need your help!

Skinny
Journeyman Poster
Posts: 65
Joined: Wed Dec 19, 2012 10:27 pm

Re: Upgrading to High Seas Problems...

Post by Skinny » Mon Nov 21, 2016 2:51 am

I have the same problem.
But, i think that is something about "MultiCollection.uop" file, don't?
Even changing the "multi.mul" and "multi.idx" files on UOFinddler, pehaps that it find another multi ID.

Skinny
Journeyman Poster
Posts: 65
Joined: Wed Dec 19, 2012 10:27 pm

Re: Upgrading to High Seas Problems...

Post by Skinny » Mon Nov 21, 2016 12:35 pm

See this discussion: https://www.servuo.com/threads/housing- ... -uop.3357/
In new client ( v. 7.0.46.0) there is no new housing elements inside multi.mul, only in MultiCollection.uop. As we all know we need multi.mul to run server so, could someone help me figure out how to make server read housing elements from MultiCollection.uop or how to extract multi.mul and multi.idx from MultiCollection.uop ?

Thanks :)
Read is as usual uop, using a pattern to find a multi set - "build/multicollection/??????.bin" i.e. build/multicollection/000016.bin its multi ID 16 - Large Boat (north)

structure of each bin:
in32 multiID, int32 itemsCound, (8 bytes)

loop(itemsCount)
{short itemid, short xOffset, short yOffset, ushort zOffset, short isInvisible, short isBoatRope, short unknown} (14 bytes each)




MultiCollections.uop contains an extra file housing.bin - at the moment I dont know a structure, but it's seems to be a custom housing database with all categories, names? etc. I could be pretty usefull for validation custom housing instead of .txts.

Skinny
Journeyman Poster
Posts: 65
Joined: Wed Dec 19, 2012 10:27 pm

Re: Upgrading to High Seas Problems...

Post by Skinny » Mon Nov 28, 2016 12:37 pm

Yes, we need to edit "MultiCollection.uop" file to fix this problem.

Post Reply