Ores

Here you can post threads requesting help on the official POL Ultima Online Emulator Core 095. Note: Core 095 is no longer officially supported.

Moderator: POL Developer

Post Reply
Pobis
New User
Posts: 16
Joined: Mon Nov 06, 2006 7:02 am

Ores

Post by Pobis » Wed Jan 03, 2007 6:23 am

Okay, can anyone help me "spawning my mines" heheh... I don´t know exacly witch file to look at and how to be able to mine anything on minerable floors. I´ve done the ores that i´d like and done the mining scripts, but now how do i configure where that people are able to mine them? Is it in ores, regions ? And do i configure it by the coordinates, like XYZ ?

Thanks alot for the noob question.

:)

Yukiko
Distro Developer
Posts: 2480
Joined: Thu Feb 02, 2006 1:41 pm
Location: San Antonio, Texas
Contact:

Post by Yukiko » Mon Jan 08, 2007 11:09 pm

Unfortunately the POL Distro doesn't support ore vein systems. So ores are mined at random, POL Distros prior to POL 0.97 Distro that is. Currently, to my knowledge, the POL 0.97 has no mining system at all.

So you'll have to script one of your own.

Several ways are open to you. One is to create an ore item that you place in the world that has the ore type written on it as a CProp. You'd place them in mineable areas and then if a miner was mining on the spot where the item is they would get an ore as defined on the item. You'd want to make them invisible ofcourse.

The other way is to create a config file of ore veins containing coordinates of veins and ore types. Then when a miner first starts mining you have the mining script check the file to see if there's a vein at that location. If so then the miner gets some ore of the type listed in the file. This method has a benefit over the first in that it does not add items to the world data file since it uses a cfg file to hold the vein info.
Sincerely,
Yukiko

I would tell you a UDP joke but you might not get it.

Titus 2:13

User avatar
Austin
Former Developer
Posts: 612
Joined: Wed Jan 25, 2006 2:30 am
Contact:

Post by Austin » Tue Jan 09, 2007 12:10 am

097 does have a mining system and supports both veins and random ore.


Yukiko wrote:Unfortunately the POL Distro doesn't support ore vein systems. So ores are mined at random, POL Distros prior to POL 0.97 Distro that is. Currently, to my knowledge, the POL 0.97 has no mining system at all.

So you'll have to script one of your own.

Several ways are open to you. One is to create an ore item that you place in the world that has the ore type written on it as a CProp. You'd place them in mineable areas and then if a miner was mining on the spot where the item is they would get an ore as defined on the item. You'd want to make them invisible ofcourse.

The other way is to create a config file of ore veins containing coordinates of veins and ore types. Then when a miner first starts mining you have the mining script check the file to see if there's a vein at that location. If so then the miner gets some ore of the type listed in the file. This method has a benefit over the first in that it does not add items to the world data file since it uses a cfg file to hold the vein info.
-Austin

Yukiko
Distro Developer
Posts: 2480
Joined: Thu Feb 02, 2006 1:41 pm
Location: San Antonio, Texas
Contact:

Post by Yukiko » Tue Jan 09, 2007 9:20 pm

Sorry Austin. Last time I looked at 0.97 Distro it hadn't had a mining system unless I just looked in the wrong place.

Just checked and found it.

I sit corrected.
Sincerely,
Yukiko

I would tell you a UDP joke but you might not get it.

Titus 2:13

Pobis
New User
Posts: 16
Joined: Mon Nov 06, 2006 7:02 am

Still with problem

Post by Pobis » Thu Jan 11, 2007 6:40 am

I did the ores.cfg file with all the landtiles and all the regions, but then when i start to mine it doesn´t get any type of ore. And i mined at the places where i put them. Could this be a mining script problem?
thnx

Yukiko
Distro Developer
Posts: 2480
Joined: Thu Feb 02, 2006 1:41 pm
Location: San Antonio, Texas
Contact:

Post by Yukiko » Thu Jan 11, 2007 12:44 pm

POL 0.95 is not setup to handle custom ores in specific locations. It distributes ores randomly as you mine.

Now here is a question, you said "I did the ores.cfg file with all the landtiles and all the regions, but then when i start to mine it doesn´t get any type of ore." Did you mean you don't get any ore at all or that you get regular ores but don't get the special ores you have created?

Just to be sure, you are running POL 0.95 core and POL 0.95 Distro, right?
Sincerely,
Yukiko

I would tell you a UDP joke but you might not get it.

Titus 2:13

darklord
New User
Posts: 13
Joined: Sat Feb 19, 2011 12:39 pm

Re:

Post by darklord » Wed Feb 23, 2011 3:00 pm

Austin wrote:097 does have a mining system and supports both veins and random ore.


Yukiko wrote:Unfortunately the POL Distro doesn't support ore vein systems. So ores are mined at random, POL Distros prior to POL 0.97 Distro that is. Currently, to my knowledge, the POL 0.97 has no mining system at all.

So you'll have to script one of your own.

Several ways are open to you. One is to create an ore item that you place in the world that has the ore type written on it as a CProp. You'd place them in mineable areas and then if a miner was mining on the spot where the item is they would get an ore as defined on the item. You'd want to make them invisible ofcourse.

The other way is to create a config file of ore veins containing coordinates of veins and ore types. Then when a miner first starts mining you have the mining script check the file to see if there's a vein at that location. If so then the miner gets some ore of the type listed in the file. This method has a benefit over the first in that it does not add items to the world data file since it uses a cfg file to hold the vein info.


Trying to find this script without luck any chance anybody could help me ?

User avatar
Austin
Former Developer
Posts: 612
Joined: Wed Jan 25, 2006 2:30 am
Contact:

Re: Ores

Post by Austin » Wed Feb 23, 2011 6:15 pm

-Austin

darklord
New User
Posts: 13
Joined: Sat Feb 19, 2011 12:39 pm

Re: Ores

Post by darklord » Fri Feb 25, 2011 11:53 am

Still got some problems here.

For now i have all the ores (minable) but only 1 ore per spot.

My question is:

Code: Select all

Name		OreVein
	Desc		ore vein
	Graphic		7965
	Color		1000

	Movable		0
	Invisible	1

	Script		oreVein/use
	DestroyScript	oreVein/onDestroy
	MethodScript	oreVein/method
Do i have to make this for all my ores or just leave it as it is now?

User avatar
Austin
Former Developer
Posts: 612
Joined: Wed Jan 25, 2006 2:30 am
Contact:

Re: Ores

Post by Austin » Fri Feb 25, 2011 10:26 pm

Yes - you would need to create 1 object per ore type if you want to use veins.
If you want to use multiple ore types in an area, its better to use the regional mining config.
-Austin

darklord
New User
Posts: 13
Joined: Sat Feb 19, 2011 12:39 pm

Re: Ores

Post by darklord » Sat Feb 26, 2011 11:48 pm

Got it :) Thanks for the help :)

Now i got some other issue.

I made a script for smeling but when i compile my scripts it wont make the .ecl and .dep files any clue why?

User avatar
CWO
POL Expert
Posts: 1140
Joined: Sat Feb 04, 2006 5:49 pm
Location: Chicago, IL USA
Contact:

Re: Ores

Post by CWO » Mon Feb 28, 2011 6:30 am

If it doesn't create an ecl file, then its giving you an error. What error is it giving you?

darklord
New User
Posts: 13
Joined: Sat Feb 19, 2011 12:39 pm

Re: Ores

Post by darklord » Mon Feb 28, 2011 12:05 pm

Sorry got it fixed allready .... totaly forgot to mention it

Post Reply