Segfault on Startup

Report core bugs regarding the Ultima Online Emulator Core release (version 097). You can attach your Core Dump. One bug per post.

Moderator: POL Developer

Locked
elenaran
New User
Posts: 19
Joined: Wed Apr 12, 2006 5:42 pm

Segfault on Startup

Post by elenaran » Mon Apr 07, 2008 10:20 pm

I get the following while it's trying to load pcequip.txt:

=== CUT ===
Build: POL097-2008-02-26 Coregina (gentoo)
Last Script: pkg/sys/hooks/regen.ecl PC: 1697
Stack Backtrace:
[0x8220ea0]
[0xffffe420]
[0x850f687]
[0x8194907]
[0x81ef772]
[0x81edc84]
[0x812e650]
[0x812eb65]
[0x80bdc4a]
[0x80be2aa]
[0x80d27f7]
[0x815a3b0]
[0x815a5f0]
[0x815ac3e]
[0x8163a1f]
[0x80f95c5]
[0x80f9ce9]
[0x8229088]
[0x8284e21]
[0x8048151]
=== CUT ===


There is no PC 1697 in our regen.lst - doesn't go anywhere near that high. I have no clue what to do. Please help!

elenaran
New User
Posts: 19
Joined: Wed Apr 12, 2006 5:42 pm

Post by elenaran » Mon Apr 14, 2008 7:46 pm

bump, i had the exact same problem once again

User avatar
OldnGrey
POL Expert
Posts: 657
Joined: Sat Feb 04, 2006 6:26 pm

Post by OldnGrey » Mon Apr 14, 2008 7:54 pm

Is there a badly formed element in the pcequip.txt file?
It still looks like a savegame that went wrong.

In the logs prior to the restart are there any reports of errors saving or other issues problems during the shutdown?

I know how frustrating these can be to track down and I wish you luck.

elenaran
New User
Posts: 19
Joined: Wed Apr 12, 2006 5:42 pm

Post by elenaran » Mon Apr 14, 2008 9:39 pm

no errors on shutdown. i found the offending item, but still don't know what about it caused the segfault:


Item
{
Name a noble's shield
Serial 0x4700c7ca
ObjType 0x1bc4
Graphic 0x1bc5
X 0
Y 0
Z 0
Revision 4
Realm britannia_alt
CProp ItemMod a1:a4:S3:dexi2i0S5:item,
CProp PublicDescription a4:S49:Thick steel encrusted with gold and diamonds,thisS42:shield is perfectly balanced and seeminglyS52:indestructable. So fine is its balance its nearly noS27:hinderance at all to wield.
CProp a_equipped i13917075
Layer 2
Container 0xd45b93
EquipScript :statmod:equipmod
UnequipScript :statmod:unequipmod
Quality 1
HP 280
maxhp_mod 140
}

User avatar
OldnGrey
POL Expert
Posts: 657
Joined: Sat Feb 04, 2006 6:26 pm

Post by OldnGrey » Mon Apr 14, 2008 11:33 pm

Is the container a real one?
Have you tried stripping out bits of that to see what the problem line is?

Locked