Boats and 'impassable positions'

Here you can post threads requesting help on the official POL Ultima Online Emulator Core 097.
Note: Core 097 is no longer officially supported.

Moderator: POL Developer

Post Reply
RazorTongue
New User
Posts: 28
Joined: Mon Apr 23, 2007 8:18 am

Boats and 'impassable positions'

Post by RazorTongue » Mon Apr 23, 2007 8:33 am

Hi. I've checked existing topics, but without an answer for my problem, so I will describe whole situation.

I have boat, with mobile(s) in the corner of the map(whole map is filled with water and few islands) and the another map also filled with water and few islands. When player sails to the edge of the world, I move the boat with MoveObjectToRealm() with multi refence, to the valid position on the other map(I check standing ground, etc.).

Sometimes function MoveObjectToRealm() returns mysterious "Position indicated is impassable" error - I'd like to know exactly when this kind of error is returned, since there is no static or other shit in the destination position. I've thought that maybe destination was to close to the map edge, but I've put an 22 tile offset from the map border.
Last edited by RazorTongue on Mon Apr 23, 2007 8:35 am, edited 1 time in total.

User avatar
CWO
POL Expert
Posts: 1153
Joined: Sat Feb 04, 2006 5:49 pm
Location: Chicago, IL USA

Post by CWO » Mon Apr 23, 2007 8:35 am

Try MoveObjectToLocation()

RazorTongue
New User
Posts: 28
Joined: Mon Apr 23, 2007 8:18 am

Post by RazorTongue » Mon Apr 23, 2007 8:37 am

Between maps ?

User avatar
CWO
POL Expert
Posts: 1153
Joined: Sat Feb 04, 2006 5:49 pm
Location: Chicago, IL USA

Post by CWO » Mon Apr 23, 2007 9:30 am

Yes. MoveObjectToRealm() was a placeholder until MoveObjectToLocation() was given the same function. It shows it in the documentation that MoveObjectToLocation() will also soon replace MoveObjectToRealm() along with of course MoveItemToLocation() and MoveCharacterToLocation().

RazorTongue
New User
Posts: 28
Joined: Mon Apr 23, 2007 8:18 am

Post by RazorTongue » Mon Apr 23, 2007 12:24 pm

Thanks for advice, but I receive the same error "Position indicated is impassable".

We've put water on the cave/GA/prison strip and we can sail there, but boat teleportation between maps fails(with above error message) in few places. My question is - in which situations object movement will fail with that messsage ? (With water everywhere[both maps] and constant offset from the border, I can sail along the border seeing that error, until I can get out from one of those erroneous areas)

FreeSoul
Master Poster
Posts: 90
Joined: Sat Feb 04, 2006 9:14 am
Location: Aman

Post by FreeSoul » Mon Apr 23, 2007 11:23 pm

it will be good if someone will post some topic with all (i know impossible) error messages and explanation when, how, where, because of they are...
Hi razz long time no see... (last time on a boat drifting form one map to the second?)

User avatar
CWO
POL Expert
Posts: 1153
Joined: Sat Feb 04, 2006 5:49 pm
Location: Chicago, IL USA

Post by CWO » Tue Apr 24, 2007 6:06 am

Well, each function has its error messages documented in the documentation and almost all of them are self explanatory.

RazorTongue
New User
Posts: 28
Joined: Mon Apr 23, 2007 8:18 am

Post by RazorTongue » Tue Apr 24, 2007 6:26 am

FreeSoul wrote:Hi razz
Hi...
CWO wrote:almost all of them are self explanatory.
I am trying to ask developers what makes 'static-less' sea IMPASSABLE, becouse I don't know WHAT should be fixed. I just can't find nothing unusual in our water tiles.

MuadDib
Former Developer
Posts: 1090
Joined: Sun Feb 12, 2006 9:50 pm
Location: Cross Lanes, WV

Post by MuadDib » Tue Apr 24, 2007 8:12 am

Are these custom maps?

Is the land under that wat the right kind if the water is static?

Is that water the same Z level as the other water surrounding it?

How close to the edge of the map are you trying to use it?

FreeSoul
Master Poster
Posts: 90
Joined: Sat Feb 04, 2006 9:14 am
Location: Aman

Post by FreeSoul » Tue Apr 24, 2007 10:00 am

yes
correct water
the same Z
20 tiles?

RazorTongue
New User
Posts: 28
Joined: Mon Apr 23, 2007 8:18 am

Post by RazorTongue » Tue Apr 24, 2007 10:21 am

http://img376.imageshack.us/my.php?imag ... bugnx2.jpg

Here is the situation. Sometimes we get that kind of error. -85 is proper water level on our map and that 3 tiles difference does not matter(boat is properly placed on water level).

RazorTongue
New User
Posts: 28
Joined: Mon Apr 23, 2007 8:18 am

Post by RazorTongue » Sat May 05, 2007 3:10 am

Any ideas? I can provide additional information, if you needed one...

MuadDib
Former Developer
Posts: 1090
Joined: Sun Feb 12, 2006 9:50 pm
Location: Cross Lanes, WV

Post by MuadDib » Sat May 05, 2007 4:33 am

try going 10 tiles farther in for your world wrap and see if that affects it any

Post Reply